Een duurzame toekomst voor drukwerk: De Groot - grootsgedrukt.nl zet zich in voor het milieu

Wist u dat papier één van de meest recyclebare materialen is die er bestaat? Het kan tot wel 25 keer worden gerecycled voordat het zijn kwaliteit verliest. Maar, we doen meer dan alleen recyclen. Bij De Groot - grootsgedrukt.nl zijn we ons als drukkerij bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. We zetten elke dag een stap om u kwalitatief drukwerk te leveren met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Dat doen we onder andere door onze - al lage - CO2-uitstoot te compenseren; we investeren in projecten die bijdragen aan duurzame energieproductie door middel van windmolens in Taiwan.

Ook dichter bij huis investeren we in groene energie. Onze nieuwbouwhal (2022) voorzien we van ruim 600 zonnepanelen, waarmee we een deel van de nodige elektriciteit opwekken. Verder wordt de hal verwarmd door warmtepompen, wat veel duurzamer is dan traditionele verwarmingsmethoden.

Productieproces

In ons productieproces zetten we ook stappen. We werken met steeds minder chemicaliën. Zo hebben we ons IPA-verbruik weten terug te brengen. IPA, ofwel Isopropylalcohol, wordt gebruikt om de eigenschappen van het schoonmaakwater te optimaliseren. Maar de stof zelf is niet goed voor de gezondheid van de mens. In 2022 verbruikten we slechts 3,47%. Dat is lager dan de norm van de duurzaamheidseis van 5%. Bovendien hebben we ons inktverlies weten te reduceren tot slechts 5,84% per kilogram drukwerk, dat is veel lager dan het gemiddelde in de branche van 15,2%.

Tot slot streven we naar minder water- en wasmiddelenverbruik en werken we voortdurend aan het verminderen van ons papierverlies. Hoewel we ons bewust zijn van onze impact op het milieu, zijn we ook trots op onze inzet voor duurzaamheid.

Milieucijfers 2022

Bekijk alle milieucijfers van De Groot - grootsgedrukt.nl 2022

 

Transformatie inpakafdeling | Timelapse
Recent kreeg onze inpakafdeling een upgrade. Zo plaatsten we een nieuwe lopende band en zuignappensysteem, waardoor zwaar tilwerk verleden tijd is.
Bekijk video
Het belang van veelzijdig drukwerk voor de KNRM
Al twee eeuwen lang draagt de KNRM bij aan het waarborgen van veiligheid op het water. Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door vrijwilligers die de reddingsboten bemannen en a
lees verder
Happy Times Magazine: het eerste boomvrije magazine van Nederland
Wat ooit begon als een nieuwsbrief vanuit een passie voor duurzaamheid, is inmiddels uitgegroeid tot een online platform, eigen radioshow én sinds kort een magazine om positief kl
lees verder