Boek drukken

Wat voor een boek wilt u laten drukken? Een jubileumboek voor uw bedrijf, een eigen geschreven (kinder)boek of een boek ter ere van het gouden huwelijk van uw ouders? Elk boek is een uniek drukwerkproduct dat wij met alle aandacht behandelen. Want bij De Groot – grootsgedrukt zit het drukken van boeken in ons DNA. Ruim 55 jaar geleden is onze drukkerij begonnen. De eerste opdrachten? Bijbelboeken. En in de afgelopen jaren hebben wij ons steeds weer verder gespecialiseerd in het drukken van boeken.

Welke boeken kunt u laten bedrukken?

Boeken drukken we in alle soorten en maten. De drie meest gangbare soorten zijn de softcovers, hardcovers en wire-o boeken. Maar de ontwikkelingen in onze drukkerij volgen elkaar snel op. Zoals de mogelijkheid om boeken digitaal te printen. Bij onze drukkerij kunt u daarom kiezen tussen geprinte boeken met een digitale printer of gedrukte boeken met de drukpers. Voor een kleine oplage – vanaf 1 exemplaar – gebruiken we onze digitale printers. Grote(re) oplagen drukken we met onze offset drukpersen, want dat is goedkoper. De prijs per boek wordt lager bij een grotere oplage.

Softcover boeken.

Ook het bedrukken van een softcover boek kan al vanaf één stuk. Wilt u bijvoorbeeld een jaarboek, biografie, roman, jubileumuitgave of een lesboek drukken? Dan zijn de softcover boeken ideaal. Deze gedrukte boeken zijn licht, compact én goedkoop. 

Hardcover boeken. 

Bent u op zoek naar stevigheid, een harde kaft en een kwalitatieve uitstraling? Dan kunt u het beste een hardcoverboek laten bedrukken. Dit type boek wordt vaak gekozen voor onder andere een jaarverslag, jubileumuitgave of fotoboek.

Wire-o boeken.

Ook drukken wij wire-o boeken voor u. Deze boeken danken hun naam aan de wire-o binding: een ringband. Dit type wordt vaak gebruikt voor naslagwerken, handleidingen en hand-outs. Het voordeel van een wire-o boek is dat het openvalt én open blijft liggen terwijl een gebonden of geniete versie, meestal, dichtvalt.

Boek drukken, afwerken en inbinden.

Voor een mooi boek is het belangrijk dat u voor een unieke bedrukking en afwerking kiest. Zo valt het op in ieder schap of boekenkast of zet het uw bedrijf direct op de kaart. Wij weten als geen ander dat een boek wel degelijk op zijn kaft wordt beoordeeld.

Onze specialisten denken daarom graag met u mee over een passende afwerking en binding voor uw boek. Nadat het boek geprint of gedrukt is, kunt u het boek laten lamineren, vouwen, vergaren, nieten, inbinden en stansen.

Een deel van de afwerking gebeurt in eigen huis. En wat we niet in huis hebben, verzorgen we met de hulp van onze partners. Kies voor een opdruk in bladgoud of laat de cover maken van foam met foliedruk. Wat u ook kiest, wij zorgen voor een mooie afwerking met een milieuvriendelijke basis. We werken enkel met duurzaam papier en natuurvriendelijke inkt.

Een boek drukken, wat is er nodig?

Om uw boeken te laten drukken in onze drukkerij hebben we allereerst het ontwerp en de inhoud nodig. U kunt zelf de teksten en foto’s en een mooi boekontwerp bij ons aanleveren. Óf kies ervoor om dit door onze schrijvers, fotografen en designers te laten maken. Verder willen we een aantal praktische en technische zaken weten:

  • Hoe groot is de oplage boeken dat u wilt laten drukken?
  • Hoeveel pagina’s heeft het boek?
  • Op welk formaat moet het boek gedrukt worden?
  • Welk papiersoort wilt u gebruiken?
  • Welk type kaft wilt u hebben?
  •  Wilt u een zwart-witboek of in kleur?
  • Hoe wilt u het boek gebonden hebben?
  • Wilt u een leeslint?

Vragen zoals het aantal pagina’s kunt u vaak zelf beantwoorden. Maar hoe weet u welk papiersoort u moet kiezen? Alle opties en de voor- en nadelen hiervan leggen we graag persoonlijk aan u uit. Onze professionele boekdrukkers weten alles van papiersoorten, inbindmogelijkheden en kaftopties. Zij vertellen u welke mogelijkheden het best passen bij uw boek.

Wat kost het om een boek te laten drukken?

De kosten voor het drukken van een boek hangen onder andere af van de bovengenoemde factoren. Omdat we het drukwerk volledig in eigen productie hebben, garanderen wij kwaliteit én de betaalbaarheid van onze gedrukte boeken.

Een boek van honderden pagina’s met een hardcover heeft een luxe uitstraling én vraagt om veel papier en inkt. De prijs van zo’n boek moet per opdracht worden berekend. Wilt u een klein boekje met een softcover laat drukken, dan beginnen de kosten bij €22,-. Het drukken van een boek met enkele pagina’s en een simpele afwerking is goedkoper om te drukken dan een luxe boek.

Laat uw boek drukken bij De Groot.

Een standaard boek drukken? Die bestelt u makkelijk via onze webshop. Of kies voor een boek op maat; met een uniek formaat, papiersoort of kaft. Vraag onze specialisten om hulp, een kostenberekening en advies. Ook als u een (technische) vraag heeft over het drukken van boeken kunt u terecht bij onze professionele boekdrukkers. Alles is mogelijk; wij regelen het boek van a tot z.

 

CO2-neutraal drukken.

Met het CO2-certificaat en de daaraan gekoppelde reductiedoelstellingen verbeteren wij continu onze milieuprestaties. Bij de inkoop van materialen en grondstoffen ten behoeve van het drukken, kijken we naar hergebruik en de negatieve effecten op het milieu. 

Inspiratiebox.

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van ons drukwerk? Vraag gratis een inspiratiebox aan! U ziet naast de verschillen in papiersoorten, qua uitstraling en gramsgewichten, ook direct wat drukkleuren doen op de diverse papiertypes.