Softcover boek drukken.

Hebben we het over een softcover boek, dan hebben we het over een boek met een zachte en flexibele cover. Dit worden ook wel paperback boeken genoemd of kortweg paperbacks. Deze boeken drukken wij voor u op kwaliteitspapier en werken we netjes af. Daardoor kunt u bij ons altijd rekenen op softcovers met een mooie uitstraling.

Ons familiebedrijf heeft al generaties lang ervaring met drukwerk. Het zit in ons DNA”, vertelt Wim Bel, relatiemanager bij De Groot - grootsgedrukt.nl. “We groeiden van Bijbelleverancier uit tot een gevestigde Nederlandse drukkerij voor onder andere softcover boeken, promotie- en huisstijl drukwerk. Schitterende softcover boeken drukken wij in de vorm van een streekroman, jaarboek, jubileumuitgave, lesboek of biografie. Alles kan.”

Paperback boek drukken

Softcover boek drukken in kleine oplagen

Softcover boeken drukken wij al vanaf 1 exemplaar. Laat uw eigen boek maken, ook als u een heel kleine oplage nodig heeft. Wij drukken alle aantallen boeken omdat wij zowel digitaal als offset drukken. Bij het digitaal drukken worden geen opstartkosten gemaakt, daarom kunnen we ook makkelijk kleine oplagen verzorgen. Bij offset drukwerk worden eerst drukplaten gemaakt. Dit zorgt voor opstartkosten waardoor deze manier juist voordelig is bij het drukken van grote oplagen softcover boeken.

Kleine oplagen boeken bestellen en bewaren.

Daarbij zijn we bij De Groot flexibel in het opslaan en leveren van al het drukwerk. Bestel nu een kleine oplage boeken en later nog een set. Óf bestel in één keer een grote oplage en laat eerst een klein deel leveren. En als u later nog een oplage nodig heeft, dan bestelt u simpel nog een aantal boeken uit de voorraad die wij voor u bewaren.

Dat doen wij onder de ideale omstandigheden zodat de boeken mooi blijven. Uw gedrukte softcover boeken bewaren wij in een klimaatneutraal magazijn: vocht en temperatuurschommelingen hebben namelijk invloed op de papierkwaliteit.

Een softcover boek drukken, wat kost dat?

De kosten voor het drukken van een softcover boek, hangen af van uw wensen. Het aantal pagina’s, de type afwerking en de papierkeuze zijn slechts enkele voorbeelden die de prijs van een softcover beïnvloeden. De kosten van voor het drukken van een simpel boek met een zachte en flexibele cover zijn lager dan de kosten van een hardcoverboek.

Paperback boek drukken in een afwijkend formaat?

Ook het formaat is een bepalende factor voor de prijs van het drukken van paperbacks. U kunt bij ons kiezen uit verschillende formaten. Onze standaard boekformaten voor softcovers zijn:

 

  • A3 staand (29,7 x 42 cm)
  • A3 liggend (42 x 29,7 cm)
  • A4 staand (21 x 29,7 cm)
  • A4 liggend (29,7 x 21 cm)
  • A5 staand (14,8 x 21 cm)
  • A5 liggend (21 x 14,8 cm)
  • A6 staand (10,5 x 14,8 cm)
  • Vierkant XL (29,7 x 29,7 cm)
  • Vierkant L (21 x 21 cm)

 

Een afwijkend formaat is ook mogelijk, daarmee onderscheidt uw softcover boek zich nog beter van de rest. Neem hiervoor even contact op met onze boekdrukkers. Zij weten van de hoed en de rand en kunnen u hierover goed adviseren.

Aantal pagina’s.

Voor het drukken van een paperback met slechts een aantal pagina’s is minder papier en inkt nodig dan voor een dik boek. Daardoor is de prijs van een dun boek logischerwijs lager. Een boek bestaat altijd uit een even aantal pagina’s. Het aantal wordt dus verhoogd of verlaagd met 2 pagina’s tegelijk. 

Kwaliteit op  niveau.

Wanneer u uw eigen boek laat laten drukken, verwacht u hoogwaardige kwaliteit. Dat niveau garanderen wij u voor alle softcover boeken die wij drukken. Dit doen wij door de nieuwste technieken te implementeren; door regelmatig grondig te controleren op beeld, scherpte en kleur. Én onze deskundige boekdrukkers adviseren u altijd eerlijk over de keuze die komen kijken bij het drukken van een boek.