Offset drukwerk met milieuvriendelijke inkt is bij De Groot mogelijk in alle Pantone-kleuren

Groots gedaan
in Goudriaan.

Offset drukwerk in schitterende Pantone-kleuren.

De Groot - grootsgedrukt.nl is gespecialiseerd in offset drukwerk en Jim Snel is één van onze offsetdrukkers. Hij stelt de machine op de juiste wijze in, beheert het drukproces en drukt in alle PMS-kleuren houtvrij offset. “Het is een ambacht. Het is van belang de juiste gecertificeerde bestanden binnen te krijgen en op basis daarvan de juiste specificaties en profielinstellingen te beoordelen om een perfect product te kunnen leveren. Omdat offset drukwerk altijd om zeer grote aantallen gaat, controleer ik om de zoveel vellen de kleurstrip en rasters. Zo weet ik absoluut zeker dat onze klanten ontvangen wat ze verwachten en verdienen. Vragen over kleurmanagement en papierkeuze beantwoord ik of één van mijn collega’s bovendien graag.”

Tot in de puntjes verzorgd.

“Aan het begin van ieder drukwerkproces controleren wij de aangeleverde documenten. Ook de juiste instellingen in Acrobat of InDesign zijn nodig voor de juiste afstelling in de persen. Onze grafische afdeling kan hier eventueel bij helpen, maar met ons uitgebreide document voor aanleverspecificaties bent u waarschijnlijk even goed geholpen. Vanuit hier gaat uw offset drukwerk naar de prepressafdeling en maken we voor iedere drukgang de juiste plaat. Het is uiterst belangrijk om eerst een proefdruk te maken. Zo voorkomen we verkeerde verwachtingen in kleur en papiersoort. De kleurstelling kan bijvoorbeeld afwijken wanneer uw PC niet gekalibreerd is. Tot slot hanteren wij twee soorten rasters: Sublima 170 en 190. Het voordeel van deze twee keuzes is dat u ook bij significante vergroting de rasterpunten bijna niet ziet”, vertelt Jim gepassioneerd.

Grote oplagen, groot voordeel.

Bij het afdrukken van huisstijl drukwerk voor grote bedrijven en overheden adviseren wij wanneer offset drukwerk voordelig wordt voor de portemonnee. Bij honderd visitekaartjes of driehonderd vel briefpapier is online drukwerk in de meeste gevallen namelijk voordeliger. Heeft u drukwerk in grote oplagen zoals promotie drukwerk of het drukken van boeken dan biedt juist offset drukwerk vele pluspunten. Naast onze offsetdrukker Jim, helpen onze accountmanagers u ook met plezier verder.

Grootformaat specialist.
Uw poster of plafondhanger trekt direct de aandacht als u het in grootformaat drukt. Onze kwaliteitspersen zijn uniek met groottes tot 106x145 cm.
lees verder
Nieuwe drukpers.
Met de KBA Rapida 106 pers kunnen wij in razend tempo uw folders, flyers, magazines en brochures drukken.
lees verder