Klantcases van De Groot - grootsgedrukt.nl

Groots gedaan
in Goudriaan.

Kartoncollectie 2.0

International Paper & Plastics (IPP), een onafhankelijke leverancier van vouwkarton, investeerde veel tijd om op een innovatieve manier de uitgebreide kartoncollectie te vermarkten. Dit was een uiterst uitdagend, maar mooi project voor De Groot – grootsgedrukt.nl. Creativiteit, projectmanagement en een flinke portie geduld leidden uiteindelijk tot de succesvolle oplevering van de BoardBox. 

Productie en afwerkingstechnieken.

Voor de productie van de vouwdoosjes moesten 17 verschillende kartonsoorten en specialiteiten in offset bedrukt worden, waaronder microgolfkarton en laminaten. Ook de BoardBox zelf was een flinke taak. De binnenzijden van de box werden beplakt om een chique uitstraling te creëren. Naast het drukwerk werd er gelakt, gelamineerd, geplakt, folie aangebracht, gestanst en gepreegd. Met name het laatstgenoemde was een uitdaging, aangezien de oppervlaktestructuur van elk vouwkarton van elkaar verschilt. In totaal bevat de totale collectie 38 kwaliteiten en 17 doosjes.

Uitdagend, maar leerzaam.

Grafisch gezien was de productie van de BoardBox een groot project met veel onzekere factoren. In het drukproces waren diverse plaatwissels nodig voor de overgang van gecoat naar ongecoat papier. Tevens moesten de drukspanning en het rubberdoek regelmatig worden aangepast. Zo deden ook onze drukkers weer hele nieuwe ervaringen op met deze uitdagende klus. Dat bewijst eens te meer dat onze klanten belangrijk zijn voor de groei van ons bedrijf.