Groots denken gewoon doen.

Nieuwe norm ISO 12647-2:2013.

Ons kleurmanagementsysteem is erop ingericht de kleurproef en het uiteindelijke drukwerk zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Met de invoering van de nieuwe norm ISO-12647-2:2013 is deze afstemming nog nauwkeuriger. In de aanlevering van uw drukwerk is het noodzakelijk rekening te houden met de papiertype en kleurprofielen die in de nieuwe norm zijn gewijzigd. Op basis van deze nieuwe profielen worden de kleuren in digitale beelden zo aangepast dat ze in het drukwerk zo goed mogelijk overeenkomen met het eindresultaat in offsetdruk.

Welke voordelen heeft dit voor u?

  • De nieuwe norm ISO-12647-2:2013 gaat uit van een digitale omgeving en is meer up-tot-date ten aanzien van programma’s waarmee we nu werken. Met een gekalibreerd beeldscherm is de drukproef “what you see is what you get”.
  • Betere overeenstemming tussen proefdruk en werkelijke offsetdruk bij de beoordeling aan de pers en bij daglicht.

Vanaf wanneer gaat dit in?

Vanaf 27 augustus 2018 hanteren we de nieuwe norm ISO-12647-2:2013. We vragen u om vanaf die datum de nieuwe aanleverspecificaties te downloaden en te installeren op uw computer, zodat u direct de nieuwe kleurprofielen kunt toepassen. Het is belangrijk dat u de juiste kleurprofielen meegeeft aan het drukgerede PDF bestand dat u doorstuurt naar de drukkerij om u kwaliteitsdrukwerk te kunnen leveren. Tegen die tijd herinneren we u hier zeker nogmaals aan!

 

Nieuwe grootformaatpers in aantocht.
Nieuwe grootformaatpers KBA Rapida 145 voor een nog hogere kwaliteit posters in aantocht.
Lees meer
Plano drukvellen.
Plano drukvellen zijn ideaal als u meerdere opdrachten op één vel wilt combineren, waarbij u zelf de keuze heeft in het formaat en de bedrukking.
Lees meer
Drukwerk lamineren of lakken.
Het aanbrengen van een extra laag op uw drukwerk, zoals vernis-, spot-UV lak, gom- of kras laag geeft het drukwerk een extra dimensie.
Lees meer