Groots denken gewoon doen.

Kleurbeheersing tot in elke rasterpunt!

Vooraf nauwkeurig kunnen weergeven hoe uw drukwerk er uit zal komen te zien op coated of uncoated papier is een belangrijk onderdeel in ons kleurmanagementsysteem. Met de nieuwe norm ISO-12647-2:2013 is de afstemming hierin nog meer voorspelbaar. Met de aanlevering van uw drukgerede PDF bestand is het noodzakelijk rekening te houden met papiertypes en kleurprofielen die in de nieuwe norm zijn gewijzigd.

Kleurprofielen.

De verschillende papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen vragen om specifieke profielen. Volgens de richtlijnen in de nieuwe norm ISO-12647-2:2013 zijn de papiersoorten ingedeeld in een beperkt aantal papiertypes waarvoor specifieke drukwerkprofielen zijn ontwikkeld. Op basis van deze profielen worden de kleuren in digitale beelden zo aangepast dat ze zo goed mogelijk overeenkomen met het eindresultaat in offsetdruk.

Voordelen voor u!

Werken volgens de ISO-12647-2:2013 norm heeft de volgende voordelen voor u:

  • Meer voorspelbaar eindresultaat
  • Betere overeenstemming tussen proefdruk en werkelijke offsetdruk bij de beoordeling aan de pers en bij daglicht
  • Met een gekalibreerd beeldscherm is de proefdruk “what you see is what you get”
  • Bij herhaalorders zijn kleurverschillen minimaal
  • De afstemming en communicatie tussen opdrachtgever, vormgever en drukker is eenduidig en inzichtelijk
  • Tussen partijen die volgende deze ISO-norm werken zijn bestanden eenvoudig uitwisselbaar

ISO-12647-2:2013 norm in de praktijk.

Onze apparatuur, beeldschermen, systemen en machines zijn afgesteld op deze nieuwe norm, waarbij rekening gehouden wordt met de witheid van papier. Ook het beoordelingslicht is in verband met deze Optische Witmakers (OBA) in het papier aangepast, waardoor overal onder hetzelfde licht wordt beoordeeld. Daarbij maken we gebruik van ander proofing papier met OBA voor het maken van kleurproeven.

Aanleverspecificaties downloaden.

We staan ervoor om voorspelbaar te drukken, mits u uw drukgerede PDF bestand ook voorspelbaar bij ons aanlevert. Vanaf 1 oktober 2018 hanteren we de nieuwe norm ISO-12647-2:2013. 
We vragen u om de nieuwe aanleverspecificaties te downloaden en te installeren op uw computer, zodat u direct de nieuwe drukwerkprofielen kunt toepassen na 1 oktober a.s. Het is belangrijk dat u de juiste kleurprofielen meegeeft aan het drukgerede PDF bestand dat u doorstuurt naar de drukkerij om u kwaliteitsdrukwerk te kunnen leveren.

 

 

 

Kom binnen bij bedrijven.
Ben je werkzoekende of scholier? We ontvangen je graag tijdens de KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN dagen.
Lees meer
Brandportals.
Uw complete huisstijl op één plek. Met onze brandportal heeft u dé oplossing.
Lees meer
Checklist aanlevering bestanden.
Een handige checklist voor de aanlevering van uw digitale PDF bestanden.
Lees meer