5 fraaie afwerkingstips voor uw drukwerk.

Aan de afwerking van uw drukwerk wordt door ons de hoogst mogelijke prioriteit gegeven. Het afwerkingsproces is voor ons minstens zo belangrijk, omdat u bij hoge kwaliteit drukwerk ook een schitterend eindproduct mag verwachten. Het verfraait niet alleen uw drukwerk, maar geeft vaak ook extra functionaliteit. Daarbij stelt het u in staat om bepaalde aspecten die u belangrijk vindt extra te benadrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar we hebben 5 fraaie tips voor u op een rijtje gezet.

  1. Pregen: met deze techniek brengen we hoogteverschillen aan in uw drukwerk. De verhoogde of verdiepte beelden zorgen voor een verfijnde uitstraling. Zonder inkt te gebruiken accentueert u bepaalde elementen van uw drukwerk. Het is daarom ook aan te raden deze techniek selectief te gebruiken in uw ontwerp. Laat u bovendien door onze vakmensen goed adviseren over het type papier dat u gebruikt, want dit is een zeer bepalende factor voor het eindresultaat. 

  2. Spot-UV: net als bij pregen legt u met Spot-UV lak de nadruk op specifieke elementen van uw ontwerp. Spot-UV lak brengt uw drukwerk tot leven door een glanzende lak aan te brengen op bijvoorbeeld een logo of tekstgedeelte. Bij de juiste lichtinval krijgt dit element op deze manier een extra luxe uitstraling. Met name in combinatie met een mat laminaat, wat vaak gebruikt wordt bij visitekaartjes of ansichtkaarten, wordt dit contrast extra bijzonder. 

  3. Stansen: met deze techniek wordt uw drukwerk met een stansmes in een eigen vorm gesneden. Dit is een speciaal type vormafwerking die de normale snijmachine niet kan. Denk bijvoorbeeld aan uitgesneden cirkels in het midden van uw ontwerp. Deze techniek wordt vaak toegepast bij producten zoals offertemappen of deurhangers. 

  4. Foliedruk: bij foliedruk wordt kleur- of metaalfolie onder invloed van warmte op uw drukwerk aangebracht. Door bijvoorbeeld hoogglans metallic kleuren, goud- of zilverfolie te gebruiken wordt uw product exclusief afgewerkt. Hoogwaardige producten zoals boeken of luxueuze brochures zijn hiervoor uitermate geschikt. 

  5. Geurlak: misschien wel het meest exclusief van alle 5 de opties is om geurlak aan te brengen op uw drukwerk. Het is een dunne, transparante laag die rechtsreeks over uw drukwerk heen wordt gelegd. Bij contact met de laag komt de geur vrij. Zorg er voor dat de geur perfect aansluit bij uw boodschap of emotie die u bij de ontvanger wilt losmaken. 

De Watersnoodramp haarscherp op papier
Peter Egge, oprichter van uitgeverij Watermerk werkt met het motto ‘Als je het doet, doe je het goed.’ In ruim 20 jaar gaf hij tientallen boeken uit. Bijna allemaal gedrukt bij
lees verder
Bouw van de Rapida106 X 8+L | Timelapse
Onze nieuwe Koenig & Bauer Rapida 106X-8+L SW4 SPC ALV2 telt acht druktorens, een keertrommel, een laktoren én is ruim twintig meter lang.
Bekijk video
Vacature HRM medewerker
Geeft het jou energie om breed inzetbaar te zijn binnen het HRM vakgebied, kun je snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en ben je servicegericht? Dan past onze rol als
Bekijk video