Welke factoren geven de doorslag in uw papierkeuze?

Soms is het heel voor de hand liggend om te kiezen voor een bepaalde papiersoort. Gewoonweg omdat het past bij de uiting, u niet anders weet of omdat het aangegeven papier de beste en enige optie is. Neem bijvoorbeeld een poster voor buiten. Deze heeft een blueback achterkant die niet doorschijnt en daardoor ideaal is voor het beplakken van billboards en driehoeksborden. Toch zijn er een aantal afwegingen die mee kunnen spelen in de keuze van het papier voor uw drukwerkproduct:

  • Uitstraling: wat is passend bij het product, maar ook bij de uitstraling van uw bedrijf? Heeft uw bedrijf bijvoorbeeld een duurzaam karakter en wilt u dit naar buiten toe graag meer promoten? Dan kunt u kiezen voor houtvrij offset papier of een ander eco-vriendelijke papiersoort zoals Greatex Eco.
  • Toepassing: voor welk product wordt het papier gebruikt? Vaak spelen dan de eigenschappen van het papier een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opaciteit. Dit is de mate waarin het papier ondoorschijnend moet zijn of niet. Dit wordt beïnvloed door de grondstof. Houthoudend papier heeft een hogere opaciteit dan houtvrij papier. Andere eigenschappen die van invloed kunnen zijn, zijn onder meer de papierdikte, de ruwheid van het papier en de helderheid.
  • Kwaliteit: de kwaliteit van het papier is belangrijk voor een goede, kwalitatieve bedrukking. Hierdoor ogen de gedrukte kleuren helder en fris in het eindresultaat. 
  • Afwerking: de wijze van afwerking is medebepalend voor de keuze van het papier. Niet elke papiersoort kan iedere afwerking aan. 

Heeft u vragen over het juiste papier? Kijk eens op de website van onze eigen kwaliteitspapierlijn Greatex®. Onze adviseurs geven u tevens graag persoonlijk advies. Verder kunt u ook altijd een inspiratiebox aanvragen zodat u de juiste papierkeuze maakt die past bij uw uiting. 

 

De Groot zet zich in voor het milieu
Bij De Groot - grootsgedrukt.nl zijn we ons als drukkerij bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Zo recyclen we, compenseren we onze CO2-uitstoot en hebben we recent
lees verder
Mix van de hoogste kwaliteit en goede persoonlijke contacten
Een mix van de hoogste kwaliteit van drukwerk én prettige persoonlijke contacten; dat bracht Danielle en Dennis Kil bij De Groot - grootsgedrukt.nl. De Amsterdamse ondernemers bre
lees verder
De Watersnoodramp haarscherp op papier
Peter Egge, oprichter van uitgeverij Watermerk werkt met het motto ‘Als je het doet, doe je het goed.’ In ruim 20 jaar gaf hij tientallen boeken uit. Bijna allemaal gedrukt bij
lees verder