Bestanden exporteren.

Zodra u tevreden bent over de opmaak, het ontwerp en de indeling van het bestand wordt het tijd om het document te delen met de drukker die uw publicatie zal verwerken tot drukwerk. Of het gaat om visitekaartjes, folders, magazines of boeken het is belangrijk dat alles volledig wordt verwerkt zoals u dat heeft gezien op uw beeldscherm. 

Binnen de grafische industrie is de afspraak dat het uitwisselen van documenten in PDF formaat gebeurt. Deze PDF die geschikt is voor uitwisseling tussen ontwerper/klant en drukker dient aan bepaalde eisen te voldoen. Onderstaand gaan we in op de ICC-kleurprofielen die altijd gerelateerd zijn aan een bepaalde druktechniek in relatie tot het papier waarop uw document gedrukt wordt. 

ICC-profielen.

Een ICC-profiel is een set van gegevens van een specifiek apparaat, zoals een printer, beeldscherm of  drukpers, die de kleurruimte bepaald. Anders gezegd; het is een verzameling van kleuren die door dat apparaat kunnen worden weergegeven. Met een ICC-profiel heeft de ontwerper de mogelijkheid om zijn RGB beelden te converteren naar CMYK op basis van het juiste kleurprofiel, afhankelijk van de juiste techniek en het juiste papiersoort. 

ICC-profielICC-profielen zijn nodig voor het meest optimale resultaat! De combinatie van papier en drukproces kent zijn beperkingen. De keuze van een doelprofiel (output intent) is afhankelijk van het papier, waarop gedrukt gaat worden en met welk drukproces de opdracht wordt uitgevoerd. Per profiel worden dus de kleurkenmerken van een bepaald apparaat of drukproces beschreven. Zodoende dient een keuze gemaakt te worden binnen vellen offset uit twee ICC-kleurprofielen, voordat er kleurcontroles uitgevoerd worden of een C_PDF bestand aangemaakt kan worden.

PS 1 - Premium gecoat papier Coated FOGRA 51 (Vellen offset)
PS 5 - Houtvrij ongecoat papier Uncoated FOGRA 52 (Vellen offset) 

Export settings.

De Ghent Workgroup heeft op de website actuele PDF-export settings beschikbaar gesteld die u kunt gebruiken voor het exporteren. In onze aanleverspecificaties wordt uitgelegd wat binnen Adobe InDesign standaard beschikbaar is, hoe de profielen gedownload kunnen worden en welke specifieke “job-options” geladen dienen te worden. Als laatste het exporteren naar een drukgereed bestand volgens een internationale standaard. Export settings

Om maximaal gebruik te maken van de kleurkracht en de detaillering van alle beelden is het noodzakelijk het kleurmanagement correct in te stellen. Koppel dus het juiste ICC-profiel voor een optimaal resultaat! Het effect van correct instellen wordt veelal onderschat hetgeen uiteindelijk tot een teleurstellend of juist een verbluffend resultaat kan leiden. 

Wenst u meer informatie over het juiste ICC-profiel? Of bent u nieuwsgierig hoe wij u kunnen ondersteunen bij het maken van een C_PDF? Neem contact op of bel naar 0183 - 58 33 33.

 

Transformatie inpakafdeling | Timelapse
Recent kreeg onze inpakafdeling een upgrade. Zo plaatsten we een nieuwe lopende band en zuignappensysteem, waardoor zwaar tilwerk verleden tijd is.
Bekijk video
Het belang van veelzijdig drukwerk voor de KNRM
Al twee eeuwen lang draagt de KNRM bij aan het waarborgen van veiligheid op het water. Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door vrijwilligers die de reddingsboten bemannen en a
lees verder
Happy Times Magazine: het eerste boomvrije magazine van Nederland
Wat ooit begon als een nieuwsbrief vanuit een passie voor duurzaamheid, is inmiddels uitgegroeid tot een online platform, eigen radioshow én sinds kort een magazine om positief kl
lees verder